Sollicitatietraining op school?

Tijdens de studie op voortgezet en hoger onderwijs is er nauwelijks aandacht voor hoe je jezelf goed kunt presenteren tijdens een sollicitatiegesprek. Bij 41% van de studenten is dit helemaal niet aan de orde gekomen en bij een groep van vier op de tien slechts ‘een beetje’. Dit blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder 1250 studenten.

Hulp bij solliciteren

via: nsmbl.nl

via: nsmbl.nl

Toch moeten jongeren die een bijbaantje willen, al op jonge leeftijd naar sollicitatiegesprekken. Ook bij het zoeken naar een maatschappelijke stage moet je als student wellicht een sollicitatiegesprek voeren. Ook aan het schrijven van sollicitatiebrieven wordt volgens veel studenten te weinig aandacht besteed: de helft van de ondervraagden geeft aan daar weinig tot geen begeleiding in te krijgen. Twee derde van de ondervraagde studenten vindt dan ook dat het oefenen in sollicitatiegesprekken verplicht zou moeten worden. Vier op de tien studenten wil ook graag meer hulp en begeleiding bij het schrijven van sollicitatiebrieven en CV’s.

Zorgen over jeugdwerkloosheid

via: eenvandaag.nl

via: eenvandaag.nl

Goed kunnen solliciteren is niet alleen nuttig bij het zoeken van een stage, maar ook later in je leven. Een derde van de ondervraagde studenten maakt zich zorgen over de jeugdwerkloosheid. Ook daarom vinden zij het belangrijk om hulp te krijgen in solliciteren. Dat kan hun kansen op de arbeidsmarkt namelijk sterk vergroten.